PEDAGOGIK TEXNOLOGIYANI O‘QITISHNING ZAMONAVIY KONSEPSIYASI - Karimova Mohinur Muxiddinovna; Olimova Dono Shokirovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Zamonaviy ta’lim tizimi jamiyatning tezkor rivojlanishi, axborot oqimining keskin ortishi va raqamli texnologiyalarning keng joriy etilishi bilan chambarchas bog‘liq. Shu bois pedagogik texnologiyalarni o‘qitish jarayoni an’anaviy yondashuvlardan zamonaviy, innovatsion va interfaol metodlarga o‘tishni talab etadi. Zamonaviy konsepsiya ta’lim jarayonining samaradorligini oshirish, talabaning mustaqil fikrlashini rivojlantirish va kompetensiyaviy yondashuvni shakllantirishga qaratilgan.Ushbu maqolada pedagogik texnologiya tushunchasi, uning zamonaviy ta’lim tizimidagi o‘rni hamda o‘qitish jarayoniga joriy etilayotgan innovatsion yondashuvlar tahlil qilinadi. Zamonaviy pedagogik konsepsiyalar asosida o‘qitish samaradorligini oshirish yo‘llari yoritiladi.