BANKLARDA BUXGALTERIYA HISOBI VA UNING IQTISODIYOTDAGI O‘RNI - Esanov Oybek Madatovich; Olimova Dilobar Nurkomil qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqola banklarda buxgalteriya hisobining nazariy va amaliy jihatlarini tahlil qiladi. Unda bank buxgalteriyasining moliyaviy barqarorlikni ta’minlash, iqtisodiy rivojlanishni qo’llab-quvvatlash va samarali boshqaruv qarorlarini qabul qilishdagi muhim o’rni yoritilgan. Shuningdek, zamonaviy bank tizimida buxgalteriya hisobining shaffoflik va ishonchlilikni oshirishdagi ahamiyati ko’rib chiqiladi. Maqola bank sektorida buxgalteriya hisobi standartlari va ularning iqtisodiyotga ta’sirini chuqur o’rganadi.