OILAVIY ZO‘RAVONLIKKA QARSHI QONUNLAR AMALDA ISHLAYAPTIMI? - Nurimbetova Aysanem (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqola oilaviy zo‘ravonlikka qarshi kurashishga qaratilgan milliy qonunchilikning amaliy samaradorligini chuqur tahlil qilishga bag‘ishlangan. Oilaviy zo‘ravonlik jamiyatning jiddiy muammosi bo‘lib qolayotgan bir sharoitda, mavjud huquqiy mexanizmlarning real hayotda qanchalik ishlayotganini baholash muhim ahamiyat kasb etadi. Tadqiqot qonunlarning ijrosidagi mavjud kamchiliklar, ularni qo‘llashdagi qiyinchiliklar hamda erishilgan ijobiy natijalarni kompleks o‘rganadi. Maqola qonunchilikni takomillashtirish, huquqni qo‘llash amaliyotini mustahkamlash va oilaviy zo‘ravonlikka qarshi kurash samaradorligini oshirish bo‘yicha ilmiy asoslangan takliflarni ilgari suradi.