YOSH VELOSPORTCHILARNING KUCH SIFATLARINI OSHIRISHDA MAXSUS MASHQLARDAN FOYDALANISH SAMARADORLIGI - Kadirov Dior (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:Mazkur maqolada 12–14 yoshli velosportchilarning kuch jismoniy sifatlarini rivojlantirishda maxsus mashqlar majmuasidan foydalanish samaradorligi ilmiy asosda tahlil qilingan. Tadqiqot davomida pedagogik kuzatuv, testlash va matematik-statistik usullar orqali yosh sportchilarning umumiy va maxsus jismoniy tayyorgarligi darajasi o‘rganildi. Natijalar shuni ko‘rsatdiki, maxsus mashqlarni mashg‘ulot jarayoniga joriy etish kuch-chidamlilik ko‘rsatkichlarini sezilarli darajada oshiradi hamda musobaqa samaradorligiga ijobiy ta’sir ko‘rsatadi.