QISQA MASOFAGA YUGURUVCHILARNING YILLIK TAYYORGARLIK SIKLIDA TEXNIK-TAKTIK TAYYORGARLIKNI TAKOMILLASHTIRISH - Abdullayev Nuriddin (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada qisqa masofaga yuguruvchi sportchilarning yillik tayyorgarlik siklida texnik-taktik tayyorgarligini takomillashtirish masalalari ko‘rib chiqilgan. Tadqiqot davomida pedagogik kuzatuv, mashg‘ulot jarayonini tahlil qilish va testlash usullaridan foydalanildi. Olingan natijalar shuni ko‘rsatdiki, mashg‘ulot yuklamalarini ilmiy asosda rejalashtirish hamda texnik-taktik mashqlarni tizimli qo‘llash sportchilarning tezlik sifatlari, yugurish texnikasi va musobaqa natijalarini sezilarli darajada yaxshilaydi.