BOSHLANG‘ICH SINF O‘QUVCHILARINING JISMONIY SIFATLARINI RIVOJLANTIRISHDA MILLIY HARAKATLI O‘YINLARINING RO‘LI - Daribaev Amangeldi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:Mazkur maqolada boshlang‘ich sinf o‘quvchilarining jismoniy sifatlarini rivojlantirishda milliy harakatli o‘yinlardan foydalanishning samaradorligi ilmiy jihatdan asoslab berilgan. Tadqiqot davomida pedagogik kuzatuv, testlash va pedagogik eksperiment usullaridan foydalanildi. Olingan natijalar shuni ko‘rsatdiki, milliy harakatli o‘yinlardan foydalanish o‘quvchilarning tezlik, epchillik va umumiy jismoniy tayyorgarlik ko‘rsatkichlarini sezilarli darajada oshiradi hamda ularning darslarga bo‘lgan qiziqishini kuchaytiradi.