SUN’IY INTELLEKTNING JAMIYATDAGI O’RNI - Kazakbayeva V.; Utbasova D. (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Anotatsiya: Ushbu maqola sun’iy intellektning (SI) jamiyatning iqtisodiy, ijtimoiy va madaniy hayotiga o’tkazayotgan chuqur ta’sirini o’rganadi. Sun’iy intellekt texnologiyalari bugungi kunda faqat ilm-fani va texnologiyada emas, balki ta’lim, sog’liqni saqlash, moliyaviy sektorlar va boshqa ko’plab sohalarda inqilobiy o’zgarishlarga sabab bo’layotgan. Ushbu tadqiqot Sun’iy intellektning fuqarolar hayotida oynayotgan o’rni, uning ijobiy ta’sirlari va mumkin bo’lgan xavflari haqida jamiyatning noaniq bo’lgan mavqeini tushuntirish maqsadida olib borilgan. Maqolada klassik ilmiy usullar va vaqtga mos yondashuv kombinatsiyasidan foydalanib, SI-ning bugungi holatini tahlil etamiz va kelajakka nazar solishga harakat qildik.