TA`LIM JARAYONIDA INTERFAOL METODLARDAN FOYDALANISH ASOSIDA TA`LIM SAMARADORLIGINI OSHIRISH TEXNOLOGIYASI - Jumaboyeva Komila Toxir qizi; Yaqubova Dinora Bahodirovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Maqolada ta’lim jarayonida interfaol metodlardan foydalanish asosida ta’lim samaradorligini oshirish texnologiyasi nazariy va amaliy jihatdan tahlil qilinadi. Zamonaviy ta’lim siyosatida ta’lim sifati davlat ta’lim standartlari, o‘quv dasturlari va ta’lim mazmunining belgilangan talablarga muvofiqligi bilan baholanishi, shuningdek o‘quvchilarda mustaqil va erkin fikrlash hamda ijodiy qobiliyatlarni rivojlantirish ustuvor vazifa sifatida ko‘rilishi qayd etilgan. Shu bois interfaol metodlar nafaqat darsni jonlantiruvchi usullar, balki ta’lim mazmunini o‘zlashtirish, o‘quvchi faolligini kuchaytirish, hamkorlikdagi o‘rganishni yo‘lga qo‘yish va natijadorlikni oshirishga xizmat qiluvchi yaxlit pedagogik texnologiya sifatida baholanadi.