YANGI O’ZBEKISTON ISLOHOTLARI SHAROITIDA ALOHIDA EHTIYOJLI O’QUVCHILAR BILAN ISHLASHDA MUSIQA TERAPIYASINING PEDAGOGIK ASOSLARI - Nazarova Dilnoza Eraliyevna; Qoraboyeva Shoxista Shavkatullo qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada Yangi O’zbekiston islohotlari sharoitida alohida ehtiyojli, imkoniyati ma’lum darajada cheklangan o’quvchilar bilan ishlashda musiqa terapiyasining pedagogik jihatlari tahlil qilinadi. Prezident Shavkat Mirziyoyev tomonidan ishlab chiqilgan Harakatlar strategiyasi, Taraqqiyot strategiyasi hamda “O‘zbekiston–2030” dasturida belgilangan ta’lim islohotlari doirasida inklyuziv ta’limni rivojlantirish masalalari yoritiladi. Musiqa terapiyasining o‘quvchilarning psixo-emotsional holatiga ta’siri, ularning ijtimoiy moslashuvi va kommunikativ ko‘nikmalarini rivojlantirishdagi ahamiyati ochib beriladi. Maqolada musiqa terapiyasini ta’lim jarayoniga joriy etishning samarali metodlari va amaliy tavsiyalar keltiriladi.