MOTİVATSİYA TUSHUNCHASİ VA UNİNG RİVOJLANİSH TARİXİ - Xabibullayeva Ro’zagul Axmadillo qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsıya: Ushbu maqolada motivatsiya tushunchasining mazmun-mohiyati, uning inson faoliyatidagi o‘rni va psixologik aspektlari atroflicha yoritilgan. Maqolada motivatsiya nazariyalarining klassik davrdan zamonaviy yondashuvlargacha bo‘lgan rivojlanish bosqichlari tahlil qilindi. Shuningdek, ichki va tashqi motivatsiyaning shaxs kamolotiga ta’siri, ehtiyojlar iyerarxiyasi hamda motivatsion sohani shakllantirishning samarali usullari ko‘rib chiqilgan. Tadqiqot natijalari ta’lim va boshqaruv jarayonida samaradorlikni oshirish uchun xizmat qiladi.