AXBOROTNI ESLAB QOLISH JARAYONIDA XOTIRANING ROLI VA SAMARALI USULLARI - Azamjonova Rayhona (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada inson xotirasining axborotni eslab qolish jarayonidagi o‘rni, uning asosiy mexanizmlari hamda samarali eslab qolish usullari ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Xotiraning qisqa muddatli va uzoq muddatli turlari, ularning o‘zaro bog‘liqligi, shuningdek, takrorlash, assotsiatsiya va vizualizatsiya kabi metodlarning ahamiyati yoritiladi. Maqolada o‘quv jarayonida xotirani rivojlantirishga xizmat qiluvchi amaliy tavsiyalar ham berilgan.