TIBBIYOTDA LOTIN VA RUS TERMINLARINING QIYOSIY-TIPIOLOGIK TAHLILI - Pardayeva Rayhona Beknazar qizi; Xolmuradova Muhabbat Toshkenbayevna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada tibbiyot sohasida qo‘llaniladigan lotin va rus tillaridagi terminlarning o‘zaro bog‘liqligi, o‘xshashliklari va farqli jihatlari tahlil qilinadi. Tibbiy terminologiyaning shakllanishida lotin tilining fundamental roli hamda rus tili orqali kirib kelgan terminlarning klinik amaliyotdagi o‘rni qiyosiy o‘rganilgan. Tadqiqotda anatomik, farmatsevtik va klinik terminlarning etimologik va semantik xususiyatlari yoritib berilgan.