YAKKA IJRO SAN’ATINING O‘ZIGA XOS JIHATLARI - Rashidova Zulfiya Muhuddinovna; Madolimov Dilmurodjon Yusufovich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada musiqa san’atining eng murakkab va jozibador yo‘nalishlaridan biri bo‘lgan yakka ijrochilik (solo) san’atining o‘ziga xos xususiyatlari, ijrochi mahoratining shakllanish bosqichlari va uning badiiy-estetik ahamiyati tahlil qilinadi. Yakka ijro jarayonida san’atkorning asar matni bilan ishlashi, individual talqin hamda tinglovchi bilan o‘rnatiladigan psixologik muloqot masalalari ilmiy nuqtayi nazardan yoritilgan. Shuningdek, maqolada Qo‘qon vohasi ijrochilik an’analari misolida yakka ijroning milliy va zamonaviy jihatlari ko‘rib chiqiladi.