KIBERJINOYATLAR: ZAMONAVIY JAMIYAT UCHUN XAVF VA YECHIMLAR - Erkinjonov Hayitali (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqola zamonaviy jamiyatda kiberjinoyatlarning tobora ortib borayotgan xavfini va uning oqibatlarini atroflicha tahlil qiladi. Kiberhujumlar shaxslar, tashkilotlar va davlatlar uchun jiddiy moliyaviy, axborot va ijtimoiy tahdidlarni keltirib chiqarmoqda. Tadqiqot kiberjinoyatlarning turlari, ularning rivojlanish tendensiyalari hamda ularga qarshi kurashishning huquqiy, texnik va tashkiliy mexanizmlarini ko’rib chiqadi. Maqolada ushbu global muammoga qarshi samarali yechimlar, jumladan, xalqaro hamkorlik, axborot xavfsizligi madaniyatini oshirish va innovatsion texnologiyalarni joriy etish zaruriyati ta’kidlanadi. Kiberxavfsizlikni ta’minlash orqali barqaror va xavfsiz jamiyat qurish yo’llari muhokama qilinadi.