АНАЛИЗ СОСТОЯНИЯ ЗДОРОВЬЯ ДЕТЕЙ И ПОДРОСТКОВ, ПРОЖИВАЮЩИХ В УСЛОВИЯХ КРУПНОГО ПРОМЫШЛЕННОГО ГОРОДА - Ибодова Парвина; Урманова Л.Д (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Аннотация: Ушбу мақолада йирик саноатлашган шаҳар шароитида яшовчи болалар ва ўсмирлар саломатлигининг ҳолати таҳлил қилинган. Тадқиқотда болалар организмининг атроф-муҳит омилларига юқори сезгирлиги, шунингдек, экологик, ижтимоий ва таълим муҳити омилларининг саломатликка таъсири ўрганилган. Саноатлашган ҳудудларда касалланиш даражаси, унинг тузилиши ва динамикаси баҳоланган. Шу билан бирга, профилактик чора-тадбирлар самарадорлиги ва соғлом турмуш тарзини шакллантиришнинг аҳамияти асослаб берилган.