IQLIM O‘ZGARISHI SHAROITIDA EKOLOGIK VA MEHNAT XAVFSIZLIGINI BOSHQARISHNING YANGI YONDASHUVLARI - Abdurahmanova Azoda Djurayevna; Janburbayeva Banura Yesirkep qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqolada iqlim o‘zgarishi sharoitida ekologik va mehnat xavfsizligini boshqarishning zamonaviy yondashuvlari tahlil qilinadi. Global iqlim o‘zgarishlari natijasida yuzaga kelayotgan ekologik tahdidlar, ishlab chiqarish jarayonlariga va xodimlar salomatligiga ko‘rsatayotgan ta’siri ilmiy asosda yoritiladi. Shuningdek, maqolada xavfsizlikni boshqarishda innovatsion texnologiyalar, risklarni baholashning yangi usullari hamda barqaror rivojlanishga yo‘naltirilgan strategiyalar ko‘rib chiqiladi. Muallif tomonidan ekologik muvozanatni saqlash va mehnat sharoitlarini yaxshilashga qaratilgan kompleks yondashuvlar taklif etiladi. Tadqiqot natijalari amaliyotda qo‘llash uchun muhim ilmiy va metodik ahamiyatga ega.