KRIPTOVALYUTALAR VA ULARNING IQTISODIY TABIATI - Samiyev Mirkamol Amridin o'g'li; Irgashev Akmal Asror oʻgʻli (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Mazkur maqolada kriptovalyutalarning iqtisodiy mohiyati, ularning zamonaviy moliya tizimidagi o‘rni va rivojlanish tendensiyalari ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Shuningdek, kriptovalyutalarning pul sifatidagi funksiyalari, investitsiya vositasi sifatidagi ahamiyati hamda blokcheyn texnologiyasining iqtisodiy tizimga ta’siri yoritiladi. Tadqiqot natijalariga ko‘ra, kriptovalyutalar zamonaviy iqtisodiyotning muhim elementi sifatida shakllanib borayotganligi asoslab beriladi.