KIBERXAVFSIZLIK MUAMMOLARI VA ULARNING YECHIMLARI - Nizomidinova Bibixojar Sirojidin qizi; Orziqulova Z (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada zamonaviy axborotlashgan jamiyatda kiberxavfsizlik muammolari, ularning kelib chiqish sabablari va global miqyosdagi tahdidlari tahlil qilinadi. Shuningdek, kiberjinoyatchilik turlari, axborot tizimlarining zaifliklari hamda ularni bartaraf etish bo‘yicha samarali yechimlar ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot natijalariga asoslanib, davlat, tashkilot va shaxs darajasida qo‘llanilishi mumkin bo‘lgan xavfsizlik choralariga alohida e’tibor qaratilgan.