GLOBALLASHUV SHAROITIDA IQTISODIY BARQARORLIKNI TA’MINLASH MUAMMOLARI VA YECHIMLARI - Turg’unboyeva Nozima Muzaffar qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada globallashuv sharoitida iqtisodiyotni davlat miqyosida barqarorlashtirishning nazariy va amaliy jihatlari tahlil qilinadi. Jumladan, jahon iqtisodiyotida yuz berayotgan inqirozli holatlar, investitsion faollikning pasayishi, ishsizlik darajasining oshishi hamda valyuta tizimidagi nomutanosibliklar kabi dolzarb muammolar ko‘rib chiqilgan. Shuningdek, iqtisodiy barqarorlikni ta’minlashda davlat siyosatining roli, xususan, iqtisodiyotni erkinlashtirish, xususiy sektorni qo‘llab-quvvatlash va bozor mexanizmlarini rivojlantirish masalalariga alohida e’tibor qaratilgan.