ABDULLA QODIRIY O’TGAN KUNLAR ASARINI O’RGANISH - Isroilova Gullolaxon (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Ushbu maqolada Abdulla Qodiriyning “O‘tgan kunlar” asarida ayollar obrazlari badiiy xususiyatlari tahlil qilinadi. Asardagi asosiy ayol qahramonlarning xarakteri, ruhiy dunyosi, ijtimoiy o‘rni va muhit bilan munosabati o‘rganiladi. Maqolada ayollarning mehribonlik, fidoyilik, sabr-toqat, ma’naviy poklik kabi fazilatlari orqali asardagi syujetning shakllanishi va dramatik qarama-qarshiliklarni qanday aks ettirishi ko‘rsatiladi. Shu bilan birga, Qodiriy ayol obrazlari orqali jamiyatdagi ijtimoiy munosabatlar, urf-odat va qadriyatlar tasvirini ham badiiy vositalar yordamida ifodalashga erishganligi tahlil qilinadi.