QORIN TIFI VA PARATIF: TA’RIFI, YUQISH MEXANIZMI VA PROFILAKTIKASI - Mirzoyeva Mehriniso Rizoyevna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya Ushbu maqolada qorin tifi va paratif kasalliklarining etiologiyasi, patogenezi, yuqish yo‘llari hamda profilaktika choralari yoritilgan. Ushbu infeksion kasalliklar inson organizmida og‘ir zaharlanish va ichak tizimining yallig‘lanish holatlarini keltirib chiqaradi. Maqolada kasalliklarning tarqalish sabablari, klinik belgilar, diagnostika va ularning oldini olish bo‘yicha sanitariya-gigiyena tadbirlari tahlil qilinadi. Maqsad – aholida ushbu kasalliklarga nisbatan tibbiy madaniyatni oshirish hamda ularning oldini olishda samarali chora-tadbirlarni ishlab chiqishdir.