QISHLOQ XO‘JALIGI MAHSULOTLARINI EKSPORT QILISHNI RIVOJLANTIRISHNING IQTISODIY ASOSLARI - Saburov Jumanazar Saliyevich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya. Qishloq xo‘jaligi mahsulotlarini eksport qilishni rivojlantirishning iqtisodiy asoslari qishloq xo‘jaligi sohasida raqobatbardoshlikni oshirish, xalqaro bozorlarda barqaror o‘rin egallash va iqtisodiy o‘sishni ta’minlashga qaratilgan muhim yo‘nalish hisoblanadi. Ushbu mavzu qishloq xo‘jaligi mahsulotlarining eksport salohiyatini oshirish uchun moliyaviy resurslardan samarali foydalanish, logistika tizimlarini takomillashtirish, sifat standartlarini oshirish va xalqaro savdo qoidalariga rioya qilish kabi iqtisodiy mexanizmlarni o‘rganigan. Shuningdek, davlat-xususiy sheriklik, innovatsion texnologiyalarni joriy etish va eksport bozorlarini diversifikatsiya qilish orqali qishloq xo‘jaligi mahsulotlarining global raqobatbardoshligini mustahkamlash strategiyalari tahlil qilingan.