AHMAD ZOHIRNING HAYOTI VA IJODI - Xikmatulloyev Siyovush Jumanazar o`g`li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqola buyuk sharq olmosi Ahmad Zohirning hayoti va ijodiga bag’ishlanadi. Ushbu maqolada Afg’oniston musiqa san’atini yanada rivojlantirishga qaratilgan. Ahmad Zahir – Afg’onistonning mashhur musiqachisi va qo’shiqchisi bo’lib, u 20-asrning o’rtalarida faoliyat yuritgan. U o’zining noyob ovozi, ijro uslubi va romantik qo’shiqlari bilan keng tanilgan. Ahmad Zahir asosan afg’on xalq musiqa an’analarini zamonaviy shaklda ifodalashga intilgan.