“O‘ZBEKISTONDA IQTISODIY BARQARORLIK VA MAKROIQTISODIY BOSHQARUVI” - Abdurazzakov Diyorbek; Egamberdiyev Xumoyun (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada O‘zbekiston Respublikasida iqtisodiy barqarorlik va makroiqtisodiy boshqaruvning rivojlanishiga doir tahlil va tavsiyalar keltirilgan. O‘zbekistonning so‘nggi yillarda amalga oshirilgan iqtisodiy islohotlari va ulkan o‘zgarishlar jarayonida iqtisodiy barqarorlikni saqlab qolishning asosiy mexanizmlari va davlat tomonidan olib borilgan makroiqtisodiy siyosatning samaralari o‘rganilgan. Tadqiqotda inflyatsiya darajasi, davlat byudjeti taqchilligi, investitsion muhitni yaxshilash, iqtisodiy tarmoqlarning diversifikatsiyasi kabi muhim omillar taqdim etilgan. O‘zbekistonda iqtisodiy barqarorlikni ta’minlashda yuzaga kelayotgan muammolar, ularni hal etish uchun taklif etilgan strategiyalar va siyosatlar hamda 2025-yilga mo‘ljallangan yangi iqtisodiy islohotlar haqida batafsil ma’lumot berilgan.