BANDLIKNI TARTIBGA SOLISHDA IJTIMOIY SHERIKLIKNING O’RNI - Abdurazzakov Diyorbek; Egamberdiyev Xumoyun (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Mazkur ilmiy tezisda O’zbekistonda bandlikni tartibga solishda ijtimoiy sheriklikning o’rni tahlil qilinadi. Ijtimoiy sheriklik — bu davlat, ish beruvchilar, xodimlar va fuqarolik jamiyatining o’zaro hamkorligi orqali bandlikni ta’minlash va mehnat bozorini barqarorlashtirishning samarali usulidir. Bandlikni tartibga solishning samaradorligini oshirishda ijtimoiy sheriklikning roli o’sib bormoqda, chunki u har bir tomonning resurslari va imkoniyatlarini birlashtirib, muammolarni birgalikda hal qilishga imkon yaratadi. Tezisda davlatning bandlik siyosatidagi o’rni, ish beruvchilarning mas’uliyati va fuqarolik jamiyatining faol ishtiroki o’rganilgan. Shuningdek, O’zbekistonda bandlikni ta’minlashdagi ijtimoiy sheriklik mexanizmlarining rivojlanishi tahlil qilinadi, mavjud muammolar va ularga qarshi tavsiyalar taklif etiladi. Natijada, ijtimoiy sheriklikni kengaytirish orqali O’zbekistonda bandlikni ta’minlash va ijtimoiy barqarorlikni mustahkamlash mumkinligi ko’rsatilgan.