O‘ZBEKISTON LOGISTIKA SOHASIGA SUN’IY INTELLEKT TA’SIRI - Abdurazzakov Diyorbek; Egamberdiyev Xumoyun (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Mazkur tezisda O‘zbekiston logistika sohasiga sun’iy intellekt (SI) texnologiyalarining ta’siri o‘rganiladi. Dunyo miqyosida transport va logistika tizimida SI yechimlari keng joriy etilayotgan bir paytda, ushbu texnologiyalarning O‘zbekistondagi ahamiyati, imkoniyatlari va mavjud muammolari tahlil qilinadi. SI vositasida logistika jarayonlarini avtomatlashtirish, yuk tashish samaradorligini oshirish, xarajatlarni kamaytirish va real vaqtda monitoring tizimlarini ishlab chiqish imkoniyatlari ko‘rib chiqilgan. Shuningdek, real hayotdan misollar va ilg‘or amaliyotlar tahlil qilingan.