SUN’IY INTELLEKT TEXNOLOGIYАLARINING O‘ZIGA XOS XUSUSIYATLARI - Rahmatillayeva Matluba Rahmanovna; Mahmadshoyeva Dilfuza Zohirsho qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada sun’iy intellekt intellektning hisoblash modellarini aks etishi, intellektni muammolarni hal qilish, xulosalar chiqarish, tilni qayta ishlash va hokazolar uchun dasturlashtirilishi mumkin bo‘lgan tuzilmalar, modellar va operatsion funksiyalar sifatida ta’riflash mumkinligi, sun’iy intellektdan foydalanishning afzalliklari va uni samaradorligini oshirish bo‘yicha tavsiyalar beriladi.