KIBERJINOYATCHILIKKA QARSHI KURASHISHDA SUN’IY INTELLEKT VA HUQUQIY TEXNOLOGIYALARNING INTEGRATSIYASI - Kadirov Faxriddin; Mahmadshoyeva Dilfuza Zohirsho qizi; Rasulova Shahzoda Furqatovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada kiberjinoyatchilikka qarshi kurashda sun’iy intellekt (SI) va huquqiy texnologiyalarning o‘zaro integratsiyasi masalalari ko‘rib chiqiladi. Kiberjinoyatlar sonining oshib borishi global miqyosda iqtisodiy, ijtimoiy va huquqiy muammolarni keltirib chiqaradi. Tadqiqotda SI texnologiyalarining huquqni muhofaza qilish organlari va yuridik tizimda qo‘llanilishi, shuningdek, huquqiy texnologiyalarning kiberxavfsizlik sohasidagi roli tahlil qilinadi. Maqolada keltirilgan statistik ma’lumotlar va tahlillar asosida kiberjinoyatchilikka qarshi kurash samaradorligini oshirish bo‘yicha tavsiyalar beriladi.