XI ASR ADABIYOTI VA UNING O‘ZIGA XOS XUSUSIYATLARI - Ergasheva Yaxshigul Saydullaevna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
ANNOTATSIYA: Mazkur maqolada XI asr adabiyoti, uning o‘ziga xos taraqqiyot bosqichlari va bu davrda yashab ijod qilgan yirik adiblar faoliyati tahlil qilinadi. Maqolada asosan Yusuf Xos Hojib, Mahmud Koshg‘ariy, Ahmad Yassaviy kabi allomalarning badiiy merosi, ularning turkiy adabiyot rivojiga qo‘shgan hissasi haqida ilmiy-nazariy fikrlar keltirilgan. Shuningdek, XI asr adabiyotining til, uslub va g‘oya jihatdan yangilanishi, o‘sha davr ijtimoiy-siyosiy hayoti bilan uzviy bog‘liqligi yoritilgan. Maqolada tarixiy manbalar va zamonaviy adabiyotshunoslik qarashlari asosida ilmiy tahlil amalga oshirilgan.