LOGISTIKA JARAYONLARIDA MULTIMODAL TASHISHNING SAMARADORLIK OMILLARI - Sharafiddinov Qosimjon Tohirjon o’g’li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Maqolada multimodal tashishning logistika jarayonidagi samaradorlik omillari yoritiladi. Transport turlarini uyg‘unlashtirish, vaqt va xarajatlarni boshqarish, infratuzilmaning rivojlanganligi, hujjatlashtirishdagi qulaylik, xavfsizlik va ekologik talablar multimodal tashish samaradorligini belgilovchi asosiy jihatlar sifatida baholanadi.