KICHIK BIZNES SUBYEKTLARI FAOLIYATINI SAMARALI KREDITLASH AMALIYOTI - Nurmonov Jahongir Bahodir o‘g‘li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
O‘zbekiston iqtisodiyotida kichik biznes va xususiy tadbirkorlik sektorining o‘rni yildan-yilga ortib bormoqda. Ushbu soha mamlakat yalpi ichki mahsulotining salmoqli qismini shakllantirib, aholining bandligi va daromadlarini oshirishda muhim omil bo‘lib xizmat qilmoqda. So‘nggi yillarda iqtisodiyotning barqaror rivojlanishini ta’minlashda, ayniqsa, kichik biznes subyektlarini samarali moliyaviy qo‘llab- quvvatlash, ularga qulay kreditlash shart-sharoitlarini yaratish masalasi davlat siyosatining ustuvor yo‘nalishlaridan biri sifatida belgilandi. Shu bois O‘zbekiston bank tizimida kichik va o‘rta biznes subyektlarini kreditlash amaliyoti tobora kengayib, turli moliyaviy vositalar joriy etilmoqda.