MAMLAKATNI BOYITISH YO‘LLARI: RIVOJLANGAN DAVLATLAR TAJRIBASI VA O‘ZBEKISTON ISTIQBOLLARI - Baxromova Indira Azizjon qizi; G’ulomova Gulasal Azizjonovna; Axmedov O’tkirjon Aloviddin o’g’li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
ANOTATSIYA Ushbu maqolada mamlakatni iqtisodiy jihatdan boyitish yo‘llari, rivojlangan davlatlar tajribasi asosida tahlil qilinadi. Xususan, Germaniya, Yaponiya, Janubiy Koreya, Singapur kabi mamlakatlarning rivojlanish modeli orqali ularning muvaffaqiyat omillari yoritiladi. Shuningdek, O‘zbekiston uchun qanday strategiyalar samarali bo‘lishi mumkinligi, mavjud salohiyat va istiqbollar tahlil qilinadi hamda amaliy takliflar beriladi.