O‘ZBEKISTON TRANSPORT TIZIMI VA TURIZM RIVOJLANISHINING IQTISODIY TAHLILI - Baxromova Indira Azizjon qizi; G’ulomova Gulasal Azizjonovna; Axmedov O’tkirjon Aloviddin o’g’li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
ANNOTATSIYA Ushbu maqolada O‘zbekiston transport tizimida yuzaga kelayotgan tirbandlik muammolari va xalqaro turizmni rivojlantirishdagi aviatsiya infratuzilmasining iqtisodiy samaradorligi tahlil qilinadi. Transportdagi tirbandlik ishchi kuchining unumdorligini pasaytirishi va iqtisodiy o‘sishga salbiy ta’sir ko‘rsatishi, turizm sohasining esa davlat byudjetiga valyuta tushumlarini oshirish orqali ijobiy ta’sir ko‘rsatishi ko‘rsatiladi. Boeing bilan imzolangan milliard dollarlik shartnoma asosida transport va turizmni uyg‘un rivojlantirishning iqtisodiy afzalliklari muhokama qilinadi.