TAXIATOSH TUMANINING TARIXI VA KELIB CHIQISHI - Xasanova Oltinoy Xasan qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
ANNOTATSIYA Ushbu maqola Taxiatosh tumanining tarixi va uning shakllanishi haqida ma’lumot beradi. Tuman Qoraqalpog‘iston Respublikasining muhim hududlaridan biri hisoblanadi va uning rivojlanishi mintaqaning iqtisodiy va madaniy o‘sishida muhim rol o‘ynaydi. Maqolada tumanning kelib chiqishi, tarixiy jarayonlar, shuningdek, hududdagi o‘zgarishlar tahlil qilinadi.