ЙИРИК ЛОЙИҲА ПОРТФЕЛЛАРИНИ БОШҚАРИШДА РАҚАМЛИ ТЕХНОЛОГИЯЛАРНИНГ АҲАМИЯТИ - Садуллаев Бобур Хасанович (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Аннотация. Ҳозирги кунда кўплаб йирик ташкилотлар ўз фаолиятларини кенг кўламли лойиҳа портфеллари асосида бошқармоқдалар. Бундай йирик портфелларни самарали бошқариш, ресурсларни оптималлаштириш, қарор қабул қилиш жараёнларини тезлаштириш ва стратегик мақсадларга эришишда рақамли технологияларнинг аҳамияти беқиёсдир. Ушбу мақолада йирик лойиҳа портфелларини бошқаришда рақамли технологияларнинг ўрни ва афзалликлари ёритилган.