KAMBAG‘ALLIKNI QISQARTIRISHNING SAMARALI IQTISODIY MEXANIZMLARI (XORAZM VILOYATI MISOLIDA) - Sadullaev Bobur Xasanovich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada Xorazm viloyatida kambag‘allikni qisqartirishning samarali iqtisodiy mexanizmlari tahlil qilingan. Tadqiqotda 2020– 2024-yillar davomida stat.uz rasmiy statistik ma’lumotlari asosida viloyatdagi kambag‘allik darajasi, uning o‘zgarish tendensiyalari, asosiy iqtisodiy ko‘rsatkichlar va ta’sir etuvchi omillar o‘rganilgan. Olingan natijalar asosida Xorazm viloyatida bandlikni oshirish, tadbirkorlikni rivojlantirish, qishloq xo‘jaligini diversifikatsiya qilish va turizm sohasini qo‘llab-quvvatlash orqali kambag‘allikni qisqartirish bo‘yicha taklif va tavsiyalar ishlab chiqilgan.