VODOROD ASOSIDA YASHIL ENERGIYA ISHLAB CHIQARISH TEXNOLOGIYALARNI TADQIQ QILISH - T.F.SHARIPOV (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Anotatsiya: Mazkur maqolada vodorod asosida yashil energiya ishlab chiqarish texnologiyalari ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Yashil energiya — bu atrof-muhitga zarar yetkazmaydigan, qayta tiklanuvchi manbalarga asoslangan energiya turi bo‘lib, vodorod eng istiqbolli energiya tashuvchilardan biri hisoblanadi. Tadqiqotda vodorod ishlab chiqarish, saqlash va undan foydalanish texnologiyalari, shuningdek, ularning iqtisodiy va ekologik afzalliklari o‘rganiladi. Maqola shuningdek, O‘zbekiston sharoitida vodorod energetikasini rivojlantirish istiqbollari hamda bu yo‘nalishda xorijiy tajribalarni qo‘llash imkoniyatlarini yoritadi.