AVTOMOBIL YORDAMCHI ELEKTR TIZIMLARI: ENERGIYA BOSHQARUVI VA INTELLEKTUAL INTEGRATSIYA - Jalaldinov Kudratullo Mutalip o'g'li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya Ushbu tezis avtomobil transport vositalarida (Ichki Yonuv Dvigatellari (IYD) va Elektr Transport Vositalari (ETV)) asosiy harakatlantiruvchi kuch tizimidan tashqari funksionallikni ta’minlovchi yordamchi elektr jihozlarining (YELJ) murakkab va tobora oʻsib borayotgan rolini, ularning energetik samaradorligini va avtomobilning umumiy arxitekturasiga integratsiyasini fundamental tahlil qiladi.