MADANIYAT VA SAN’AT SOHASINI YANADA RIVOJLANTIRISH ISTIQBOLLARI - Shodmonova Nargiza Rustam qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Madaniyat va san’at har bir mamlakat taraqqiyoti, jamiyatning ma’naviy-axloqiy qiyofasi hamda xalq farovonligini belgilovchi eng muhim omillardan biridir. Bu sohaning rivojlanishi mustaqil davlat taraqqiyoti uchun muhim negizlardan biri bo‘lib, xalqning ichki dunyosi, urf-odati, qadriyati, ruhiy va axloqiy boyligini namoyon etadi. Madaniyat va san’at jamiyat hayotining barcha jabhalarini qamrab oladi. U insonlarga go‘zallik, o‘z-o‘zini anglash, hayotni to‘g‘ri idrok etish, ezgulik, hamjihatlik va ijtimoiy birdamlik kabi insoniy fazilatlarni singdiradi. Madaniyat va san’at sohasini rivojlantirish orqali insonlar qalbini ulug‘vorlik, hayotga muhabbat, vatanparvarlik va yuksak ma’naviy fazilatlar bilan boyitish mumkin. Shu sababli, bu sohaning taraqqiyotiga e’tibor har bir zamonaviy jamiyat uchun asosiy vazifa hisoblanadi.