O‘ZBEK TILIDA BIRIKMA SIFATIDA QOʻLLANILADIGAN QARGʻISHLAR VA OLQISHLAR (SINTAKTIK) VA ULARNING MORFOLOGIK (QOʻSHIMCHA OLISH) XUSUSIYATLARI - Hamdamova Fotima Raxmatulla qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya. Mazkur maqolada qarg‘ishlarning sintaktik qurilishi, morfologik tarkibi xususida so‘z boradi. Shuningdek, qarg‘ishlarning semantik asosi, ularning subyekt hamda obyekti, ibora, to‘liq gap va to‘liqsiz gap shaklidagi qarg‘ishlar, ma’nodosh, o‘xshatish asosiga qurilgan qarg‘ishlar haqida fikr yuritiladi. c