MAKTABGACHA KATTA YOSHDAGI BOLALARDA KOMMUNIKATIV KOMPETENSIYANI SHAKLLANTIRISHDA INNOVATSION O‘YIN METODLARI - Tursunova Muslimaxon Munavvar qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Ushbu ilmiy maqolada maktabgacha katta yoshdagi bolalarda kommunikativ kompetensiyani shakllantirishning dolzarb masalalari yoritilgan. Xususan, innovatsion o‘yin metodlarining pedagogik jarayondagi o‘rni, ularning bolalarning nutqiy faolligi, ijtimoiy muloqot ko‘nikmalari hamda mustaqil fikrlashini rivojlantirishdagi ahamiyati tahlil qilingan. Tadqiqot jarayonida kuzatish, suhbat, tajriba-sinov va taqqoslash metodlaridan foydalanildi. Natijalar shuni ko‘rsatdiki, interfaol va innovatsion o‘yin texnologiyalaridan foydalanish bolalarning kommunikativ kompetensiyasini samarali shakllantirishga xizmat qiladi. Shuningdek, ushbu metodlar orqali bolalarda hamkorlik, tinglash va fikr bildirish ko‘nikmalari sezilarli darajada rivojlanadi. Tadqiqot natijalari maktabgacha ta’lim tizimida innovatsion yondashuvlarni keng joriy etish zarurligini asoslaydi.