IJTIMOIY XIZMATLAR SOHASIDA RAQAMLASHTIRISHNING TUTGAN O‘RNI VA AHAMIYATI - Yo’ldosheva Nozanin - (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada ijtimoiy xizmatlar sohasida raqamlashtirishning tutgan o‘rni va ahamiyati O‘zbekiston misolida kompleks tahlil qilinadi. Tadqiqotda raqamli transformatsiyaning nazariy asoslari, elektron hukumat tizimlari, davlat xizmatlarini raqamlashtirish hamda ijtimoiy himoya va sog‘liqni saqlash sohalarida joriy etilgan raqamli platformalarning samaradorligi o‘rganildi. Xususan, my.gov.uz portali, elektron sog‘liqni saqlash tizimlari va ijtimoiy nafaqalarni avtomatlashtirish jarayonlari statistik va amaliy jihatdan baholandi. Natijalar raqamlashtirish xizmat ko‘rsatish tezligi, shaffoflik va qulaylikni oshirganini ko‘rsatdi.