YANGI AVLOD ONA TILI DARSLIKLARIDA TANQIDIY FIKRLASH TEXNOLOGIYASINI QO‘LLASH IMKONIYATLARI - Po‘latova Marjona Inomjon qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Ushbu tezisda yangi avlod 7–9-sinf ona tili darsliklarida tanqidiy fikrlash texnologiyasini, xususan, “chaqiruv – anglash – fikrlash” (ChAF) modelini qo‘llash imkoniyatlari nazariy va amaliy jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqotda zamonaviy lingvodidaktikada matnning markaziy ta’lim birligi sifatidagi o‘rni asoslanadi hamda tanqidiy fikrlash texnologiyasining matn o‘qitish jarayoniga integratsiya qilish yo‘llari ko‘rsatiladi. Taklif etilayotgan metodika o‘quvchilarning mustaqil fikrlash, tahlil qilish va ijodiy matn yaratish kompetensiyalarini rivojlantirishga qaratilgan.