HUQUQIY MADANIYAT VA UNING JAMIYATDAGI AHAMIYATI - Imdiaminov Dunyobek; Irnazarov Shuxrat Najmetdinovich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqola huquqiy madaniyat deb ataladigan, lekin koʻpincha yuzaki tushunilgan hodisaga chuqurroq nazar tashlashga urinishdir. Maqolada huquqiy madaniyatning tarkibiy qismlari tahlil qilinadi, uning fuqarolar xulqi va davlat boshqaruviga taʼsiri koʻrsatib beriladi. Alohida eʼtibor Oʻzbekiston Respublikasida amalga oshirilayotgan huquqiy islohotlarga va ularning amaliy samarasiga qaratilgan. Xalqaro tajriba bilan qiyoslash orqali mahalliy amaliyotning kuchli va zaif tomonlari aniqlanadi hamda huquqiy madaniyatni yuksaltirish uchun bir qator tavsiyalar ilgari suriladi.