HUQUQIY XULQ-ATVOR. HUQUQBUZARLIK VA YURIDIK JAVOBGARLIK - Jalilov Tolmas Bobomurod o‘g‘li; Irnazarov Shuxrat Najmetdinovich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqolada huquqiy xulq-atvor, huquqbuzarlik va yuridik javobgarlik tushunchalari yoritilgan. Huquqiy xulq-atvorning jamiyatdagi o‘rni va ahamiyati, shuningdek, qonun buzilishining turlari va ularning oqibatlari ko‘rib chiqilgan. Bundan tashqari, yuridik javobgarlikning asosiy turlari va ularning qo‘llanilish maqsadlari haqida ma’lumot berilgan. Maqola jamiyatda huquqiy madaniyatni oshirish va qonunlarga rioya qilish zarurligini tushuntirishga qaratilgan.