OʻZBEKISTONDA SANOAT TARMOQLARINING RIVOJLANISHI - Qo’ldasheva Mohinur Davlatjon qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur ilmiy maqolada Oʻzbekiston Respublikasida sanoat tarmoqlarining shakllanishi, rivojlanish bosqichlari va bugungi kundagi holati keng qamrovda tahlil qilinadi. Sanoatning milliy iqtisodiyotdagi oʻrni, yalpi ichki mahsulotni shakllantirishdagi ahamiyati, bandlik va eksport salohiyatiga ta’siri ilmiy asosda yoritiladi. Yetakchi sanoat tarmoqlari — yoqilgʻi-energetika, metallurgiya, mashinasozlik, kimyo, qurilish materiallari, yengil va oziq-ovqat sanoatining rivojlanish tendensiyalari batafsil tahlil qilinadi. Shuningdek, sanoatni modernizatsiya qilish, innovatsiyalarni joriy etish, investitsiya jarayonlari va hududiy sanoat rivojlanishining istiqbollari statistik ma’lumotlar asosida baholanadi.