HUQUQIY TARTIBGA SOLISH MEXANIZMI VA UNING ZAMONAVIY RIVOJLANISH TENDENSIYALARI - Ibragimova Sabina Islomovna; Irnazarov Shuxrat Najmetdinovich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqolada huquqiy tartibga solish mexanizmining nazariy asoslari, uning tarkibiy elementlari va amaliy ahamiyati tahlil qilinadi. Shuningdek, Oʻzbekiston Respublikasida huquqiy tartibga solish jarayonining samaradorligi 2024–2025 yillardagi statistik maʼlumotlar asosida yoritiladi. Muallif tomonidan mexanizmni takomillashtirish boʻyicha ilmiy xulosalar va takliflar ilgari suriladi.