HUQUQ NORMALARINI SHARHLASH VA UNING AMALIY AHAMIYATI - Mingyasharova Sabrina Jahongir qizi; Irnazarov Shuxrat Najmetdinovich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Ushbu maqola huquq normalarini sharhlash tushunchasini chuqur tahlil qilishga bagʻishlangan. Unda huquqiy normalarni talqin qilishning nazariy asoslari, turlari va usullari yoritiladi. Shuningdek, Oʻzbekiston Respublikasida huquqiy sharhlash amaliyoti va uning samaradorligi statistik maʼlumotlar asosida tahlil qilinadi. Muallif tomonidan huquqiy sharhlash jarayonini takomillashtirish boʻyicha takliflar ilgari suriladi.