HUQUQ MANBALARI: TUSHUNCHASI, TURLARI VA TASNIFI - Xurramov Oʻktam Ergashevich; Irnazarov Shuxrat Najmetdinovich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqola huquq manbalari tushunchasiga bagʻishlangan boʻlib, bu masala huquqshunoslikda qadimdan muhokama qilinib kelayotgan, lekin hanuz munozarali boʻlib qolayotgan mavzulardan biridir. Maqolada huquq manbalarining moddiy va rasmiy maʼnodagi farqi ochib beriladi, ularning asosiy turlari — qonun, odat, sud amaliyoti, huquqiy doktrina va normativ shartnoma — tahlil qilinadi. Oʻzbekiston Respublikasida qonunchilik ierarxiyasining tuzilishi va uni tartibga soluvchi mexanizmlar koʻrib chiqiladi. Xalqaro huquq manbalarining milliy huquqqa taʼsiri ham alohida oʻrganiladi. Maqola oxirida amaliy xulosalar va tavsiyalar ilgari suriladi.