MAKTAB O‘QUVCHILARIDA JISMONIY TARBIYA MASHG‘ULOTLARINING SOG‘LOM TURMUSH TARZINI SHAKLLANTIRISHDAGI ROLI - Karimova Farzona Shuxratjon qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada maktab o‘quvchilarida jismoniy tarbiya mashg‘ulotlarining sog‘lom turmush tarzini shakllantirishdagi o‘rni va ahamiyati yoritiladi. Jismoniy tarbiya darslari o‘quvchilarning nafaqat jismoniy rivojlanishini ta’minlashi, balki ularning sog‘lom odatlarni shakllantirish, harakat faolligini oshirish, organizmning chidamliligini mustahkamlash hamda ruhiy barqarorligini qo‘llab- quvvatlashdagi roli tahlil qilinadi.